Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1e publieke Hackathon van de Kempen groot succes

Geel Hackaton 2023

De eerste editie van #HackKempen, de éérste publieke hackathon van de Kempen, was een groot succes! Op 25 en 26 maart werd de Innovatiecampus in Geel gevuld met een enthousiaste mix van studenten en professionals.

Samen hebben ze 32 uur gewerkt aan de innovatieve challenges van Heylen Warehouses, Open Manufacturing Campus Turnhout, Nike en Belgoprocess om tot geweldige oplossingen te komen.

Op zaterdagochtend kwamen de eerst deelnemers aan in het voormalige BEMT gebouw, dat onlangs nog tot Campus INN gedoopt werd. Voor velen was het de allereerste hackathon waar ze aan deelnamen, het concept is in de Kempen nog minder bekend. 

Maar wat is dat nu, zo’n hackathon? Voeg de woorden Hack en Marathon samen en je krijgt Hackathon! Daarbij staat het Hacken voor het vinden van innovatieve bedrijfsoplossingen, het gaat dus zeker niet over computercriminaliteit. 

Waar kwam het idee vandaan?

“In niet-Corona tijden trotseer ik bijna dagelijks de gekende files richting de grootsteden, om daar samen met andere Kempenaren aan innovatieve projecten te gaan werken. Wat als we nu al dat talent in eigen regio konden houden?”, zegt initiatiefnemer Dries Moelans.

Samen met Andreia Ruivo Garcia en Geert Alders organiseerde hij daarom #HackKempen2023. Het drietal weet dat er behoorlijk wat innovativiteit in de Kempen aanwezig is. Dat die alle lof verdienen om bekend te worden, hebben de deelnemers dit weekend zeker bewezen! 

Tijdens het event werden de deelnemers begeleid door coaches die hen aan de hand van workshops voorzagen van de nodige tools om succesvol te zijn. In een multidisciplinair team werkten ze aan een oplossing voor hun challenge. De HackKempen Partners hadden niet alleen een challenge voorzien, ook hun experten stonden met raad en daad klaar wanneer de teams vragen hadden. 

Na 32 uur was het op zondagnamiddag dan eindelijk tijd voor de pitch. Alle vier de teams hebben een geweldige oplossing geleverd en een prachtige pitch voorbereid voor de professionele jury, maar uiteraard kon er slechts één team winnen. En dat was het team dat aan de challenge van Nike gewerkt heeft.

Marnik Maes, Mieke Daniels, Sens Van Aert en Tom Bosmans gaan de geschiedenis in als allereerste winnaars van HackKempen.

En uiteraard zoeken wij nog partners voor een volgende editie. Bedrijven met interesse kunnen een mail sturen aan partner@hackkempen.be, of contact opnemen met de initiatiefnemers. 

Geel Hackaton 2023

Deel dit artikel